Impact Meten met Impct Agency

Het belang van impact meten

Kritische stakeholders & MVO-beleid
Klanten, opdrachtgevers, investeerders en subsidieverstrekkers worden steeds kritischer ten aanzien van MVO-beleid en impact meten. Om de toekomstbestendigheid van uw organisatie te waarborgen, is het essentieel om vragen van klanten en stakeholders over maatschappelijke impact met vertrouwen te kunnen beantwoorden.

Ik wil meer weten!

Onze samenwerking met de Social Handprint

Officiële samenwerkingspartner
Wij zijn een officiële samenwerkingspartner van de Social Handprint, het impact meetmodel van Nederland. Deze impactmeting is laagdrempelig, betaalbaar, compact en visueel. Het laat zien hoe uw organisatie zowel intern als extern bijdraagt aan de 17 Sustainable Development Goals en welke impact waarde dat heeft in euro’s.

Met onze impact meten dienst krijgt u helder inzicht in uw bijdrage aan de maatschappij.

Ook advies over Impact Meten?

Social Handprint
Sustainable Development Goals

Wat is impact?

Definitie impact
Het effect dat uw organisatie heeft op de maatschappij, wat verder gaat dan alleen de winst- en verliesrekening. Het is het verschil dat je organisatie maakt in het leven van mensen, gemeenschappen en het milieu, en kan positief of negatief zijn.

Inzichtelijke impact rapportage
Met de Social Handprint wordt uw interne en externe positieve impact op de samenleving in een impact rapportage inzichtelijk gemaakt.

De meerwaarde van impact meten

Inzicht en motivatie
Impact meten biedt duidelijk inzicht in wat uw organisatie bereikt, zowel intern als in de samenleving. Het is motiverend voor de organisatie en haar medewerkers om te zien dat de gestelde doelen worden behaald en dat er een positieve impact wordt gemaakt in de wereld.

Sturen op resultaten
De inzichten uit de impact meting bieden de mogelijkheid om te sturen op resultaten. Hierdoor kunt u op efficiënte wijze de positieve impact van uw organisatie vergroten. Dit helpt bij het beheren van risico’s en zorgt ervoor dat u complexe vragen over de toegevoegde waarde van uw organisatie met vertrouwen kunt beantwoorden.

Inspelen op strengere regelgeving EU – CSRD
Nu de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) van kracht is voor veel bedrijven, kijken zij steeds kritischer naar hun samenwerkingspartners in de keten. Dit betekent dat u zich kunt onderscheiden door te laten zien hoe uw bedrijf werkt aan duurzame en sociale doelen, en toekomstbestendig ondernemen serieus neemt.

Wat zegt MKB-Nederland hierover

  1. Prestaties op duurzaam en sociaal vlak: MKB-Nederland merkt steeds vaker dat grotere bedrijven aan hun ketenpartners vragen naar hun prestaties op duurzame en sociale onderwerpen.
  2. Start met dataverzameling: MKB-Nederland adviseert om te beginnen met het in kaart brengen van hoogwaardige data voor uw bedrijf.
  3. Voorbereiding met een Social Handprint: Een effectieve manier om je voor te bereiden is door een Social Handprint te maken. Dit helpt u om inzicht te krijgen in uw sociale en duurzame prestaties.

Marketing & communicatie
De resultaten van de impactmeting kunnen worden gebruikt ter onderbouwing van marketing en communicatie richting stakeholders. Met de verzamelde data kunt u transparante informatie delen om uw merk te versterken en te onderscheiden ten opzichte van concurrenten.

impact Meten
Impact

Inhoudelijke begeleiding Impact Meten met Impct Agency

  1. Persoonlijke begeleiding: Aanwezig op locatie om voortgang te bespreken en te evalueren.
  2. Toolkit voor dataverzameling: Inzet van een op maat gemaakte toolkit voor dataverzameling.
  3. Ondersteuning bij dataverzameling: Hulp bij het verzamelen van data voor de impactmeting.
  4. Invullen van het impactmodel: Ondersteuning bij het invullen van het impactmodel.
  5. Advies op basis van impact rapportage: De impact rapportage toepassen binnen de organisatie en benutten voor marketing en communicatie.

Neem contact op voor meer informatie

Interesse in impact meten?
Wilt u meer weten over impact meten en de toegevoegde waarde ervan voor uw organisatie? Neem contact op met onze Impact Manager, Floyd Krom, voor een vrijblijvend gesprek en de mogelijkheden voor uw organisatie.

Meer weten over Impact Meten?

Contact